Hop til indhold

"Der er tre fingre, men man må kun vælge to."

Kenneth Norborg er 30 år, bor i Sundby Thy med sin kone og to børn og læser til maskinmester på fjernundervisning. Vi har stillet ham nogle af de mest gængse spørgsmål om det at læse til maskinmester fra sit hjemmekontor. 

af Kristoffer Mølstrøm, kmo@aams.dk

Kenneth Norborg ses fra siden - han står på Vildsundbroen og kigger ud over vandet

Hvorfor læser du til maskinmester?

Jeg er udlært lastbilmekaniker og har arbejdet som lastbilmekaniker i ca. 14 år, inden jeg startede på maskinmesterstudiet. Jeg har altid interesseret mig for teknik, men på et tidspunkt i mit arbejdsliv ønskede jeg i højere grad at bruge mit hoved i stedet for mine hænder.  Som uddannet maskinmester kan jeg opfylde det ønske og blandt andet arbejde som leder. Jeg vil gerne arbejde indenfor den grønne omstilling, som er et område, jeg finder relevant og spændende.  


Hvorfor studerer du ikke på fremmøde i Aarhus?

Det var ikke muligt for mig at flytte hele min familie til Aarhus. Det tager over to timer i bil fra Sundby Thy hver vej, og vi har ikke planer om at flytte til Aarhus-området.

Derfor tog jeg springet og valgte at læse til fjernundervisning. Her sidder vi på vores egne hjemmeadresser og studerer. Derfor giver fjernundervisning mig mulighed for at reducerer pendlingen mellem Thy og Aarhus.

Vi plejer at sige på studiet, at der er tre fingre. Der er en finger til studiet. Der er en finger til familien. Og der er en finger til arbejdslivet. Og der må man vælge to, man kan ikke bruge tre. For mig betød det, at jeg måtte opsige min fuldtidsstilling, så nu studerer jeg på fuldtid og er sammen med min familie.

                   

Hvad betyder det for din dagligdag, at du studerer derhjemme?

Det betyder, at jeg kan være fleksibel i forhold til mit studieliv og familieliv. Det betyder, at jeg kan være sammen med min kone og mine børn både morgen og aften og være en stor del af hjemmet.

Jeg kan selv bestemme, hvornår på dagen jeg vil læse og lave lektier. Det er en fordel for mig, hvis for eksempel ungerne er syge. Jeg kan tilrettelægge mit familieliv i studielivet.  


Skal du ikke følge en skemalagt undervisning?

Jo, men vores undervisning bliver optaget, så hvis jeg misser en undervisningsgang i løbet af dagen, kan jeg sidde om aftenen og følge undervisningen.

Vi har rigtig meget gruppearbejde på fjernundervisning, men vi er meget fleksible overfor hinanden. Det er ikke altid, vi sidder alle mand i gruppen sammen, men der er næsten altid nogen online, så vi kan hjælpe hinanden på kryds og tværs.  


Ser du uddannelsen som et fuldtidsstudie?  

Det er vigtigt at forstå, at uddannelsen ikke bliver nemmere af at studere derhjemme sammenlignet med dem, der møder op på skolen. Vi har de samme eksaminer og undervisning. Og vi laver også semesterprojekter. Forskellen er, at det ene er fysisk, og det andet er online.

Det er supervigtigt at forstå, at det ikke er et aftenkursus eller et AMU-forløb. Man skal sidde 8-10 timer foran computeren i 5 dage. Og nogle gange også i weekenderne.  Jeg studerer ca. 50 timer ugen.

Det er en videregående uddannelse på 3-4½ år alt efter, hvilken baggrund du har.  

Vi plejer at sige på studiet, at der er tre fingre. Der er en finger til studiet. Der er en finger til familien. Der er en finger til arbejdslivet. Og der må man vælge to, man kan ikke bruge tre. For mig betød det, at jeg måtte opsige min fuldtidsstilling, så nu studerer jeg på fuldtid og er sammen med min familie.

Kenneth læser til maskinmester

Kenneth Norborg går på Vildsundbroen

Om fjernundervisning på Aarhus Maskinmesterskole

Fjernundervisning er for dig, der gerne vil være maskinmester, men ikke har muligheden for at flytte til Aarhus for at læse.

Fjernundervisning giver dig mulighed for at gennemføre uddannelsen på en fleksibel måde, hvor undervisningen foregår online. Og dermed studerer du hjemmefra. 

Undervisningen er den samme, som hvis du deltager i fremmødeundervisningen, men formen er specielt tilpasset fjernundervisningsmiljøet. Du har mulighed for at modtage SU, uanset om du studerer på skolen eller via fjernundervisning.