Hop til indhold

En hilsen fra Mexico

Peter og hans to studiekammerater, Nils og Lasse, har valgt at studere et halvt år i Mexico på 8. semester af maskinmesteruddannelsen. Her kommer en lille hilsen hjem. 


af Kristoffer Mølstrøm, kmo@aams.dk

Tre studerende på Aarhus Maskinmesterskole studerer et semester i udlandet står foran væg udenfor

Hej alle derhjemme på Aarhus Maskinmesterskole

En lille opdatering fra vores udlandssemester på UDEM-universitet i Monterrey, Mexico, hvor Lasse, Niels og jeg selv (Peter) har studeret siden sommer.

Vi har valgt at studere et halvt år i udlandet for at få en anderledes vinkel på vores uddannelse – og sikke en oplevelse, det har været!

Når vi har haft muligheden, har vi brugt vores fritid i det nærliggende naturreservat eller på at opleve andre dele af Mexico.

Vi har boet i et hus med 5 andre studerende fra Holland, Sverige og Tyskland. Ca. 25 min. gåafstand fra universitetet, hvilket resulterede i, at vi ret hurtigt købte cykler. Det gjorde, at vi fordoblede antallet af cykler på et universitet med ca. 10.000 studerende. På det faglige plan har fokus været på den mere finansielle og ledelsesmæssige gren af maskinmesteruddannelsen.

Der er ca. 250 udvekslingsstuderende på universitetet og et netværk af 45 studerende, som arrangerer forskellige begivenheder i løbet af semesteret for at hjælpe os med at opleve landet, vise deres kultur og ryste os sammen. Når vi har haft muligheden, har vi brugt vores fritid i det nærliggende naturreservat eller på at opleve andre dele af Mexico.

Vi er lige nu i gang med vores eksamensperiode og søger praktik til næste semester, hvilket ikke er så nemt fra den anden side af jorden. Men mon ikke det lykkes alligevel.

Kulturen blandt udvekslingsstuderende har været rigtig god. Alle er kommet til Mexico med et åbent sind, så nye venskaber hurtigt er blevet dannet. Vi har i hvert fald fået nye undskyldninger for at opleve verden, når vi skal ud og besøge venner næste sommer 😊


De bedste studiehilsener

Peter Grønne