Hop til indhold

"Helt enkelt, så kan man sige, at man lærer at lære - og det kan du bruge resten af dit liv."

Mikkel arbejder for Grundfos som Plant Director og har ansvaret for tre fabrikker. Det er et job, han er glad for - og han er uddannet maskinmester.

af Kristoffer Mølstrøm, kmo@aams.dk

Mikkel står i et lokale hos Grundfos og holder et stykke metal i hånden

Jeg startede i landbruget

Da jeg var ung, vidste jeg ikke, at jeg skulle blive maskinmester. Min karriere startede med mesterlære og 3 gode år som svend i en virksomhed, der sælger landbrugsmaskiner. Jeg tog en VVS-autorisation, og alt gik godt. Men jeg syntes, at der skulle ske noget mere - uden at jeg rigtigt vidste hvad.

Så jeg kiggede lidt på at læse til ingeniør, men fik så øje på maskinmesteruddannelsen. Her kunne jeg bruge mit fag, få en bred viden og koble det hele.

Det virkede fristende og ville give mig en masse gode muligheder til søs, i industrien, på kraftværker og alle mulige andre steder. I dag er jeg Plant Director hos Grundfos og har ansvaret for tre fabrikker. Det er et job jeg er glad for.

Elsker du teknik, og vil du være sikker på, at der er jobs i den anden ende, så er maskinmester et godt valg. Den brede viden åbner mange muligheder - og er samtidig det perfekte afsæt for videreuddannelse.

Succes, hvis du virkelig vil det

Det bedste ved Maskinmesteruddannelsen er, at den kræver noget af dig. Du skal virkelig gøre op med dig selv, at du vil det. Så får du til gengæld også belønningen. Du har ansvaret for din egen læring - og skal investere tiden. De projekter, man arbejder med på uddannelsen, er ikke bare projekter. De skal give mening i virksomhederne - og det har de.

Når du er uddannet, ved du noget om både el, hydraulik og mekanik – men også lidt om økonomi, ledelse og organisationsteori. Det blev jeg fascineret af, og derfor sidder jeg i dag hos Grundfos med ansvar for netop disse områder.

Jeg ville ikke bare være en ekspert, men en dygtig leder med en bred viden- og indtil videre er det lykkedes meget godt.


Du forstår, hvad der sker

Brænder du for at tage ansvar og lede et team til stærke resultater, så kan jeg varmt anbefale min vej til lederjobbet. Det er nemlig en ret god investering at starte på gulvet og så arbejde sig op - ligesom jeg gjorde.

For 15 år siden fik jeg tilbudt et Grundfos aspirantforløb for ledere, og siden da er det gået stærkt. Jeg er i dag Plant Director/Fabrikschef med ansvaret for fabrikker i Odense, Hvam og Bjerringbro - og jeg kan ærligt sige, at det er meget nemmere at lede, når man forstår, hvad der sker - og hvorfor. Jeg har ansvaret for strategi, personaleledelse, den overordnede prioritering samt styring af projekter og ressourcer med mine produktionschefer. Sammen finder vi ud af, hvad vi skal prioritere, og hvilke konsekvenser det har.

Næsten alle døre står åben

Det interessante ved at sidde på min side af skrivebordet og lytte til de unge mennesker, der vil have et job, er, at jeg kan bruge min uddannelse som målestok for deres vidensniveau og indsigt.

Jeg møder rigtigt mange, der gerne vil arbejde for Grundfos, og her kan jeg bare sige, at maskinmestre ofte har en fordel.

Jeg ved, at jeg får kvalitet, når jeg ansætter en Maskinmester. De har lært at lære, og så kommer de lettere frem til de bedste løsninger og resultater, fordi de har det praktiske på plads.

Elsker du teknik, og vil du være sikker på, at der er jobs i den anden ende, så er maskinmester et godt valg. Den brede viden åbner mange muligheder - og er samtidig det perfekte afsæt for videreuddannelse.

 

Artiklen er skrevet og produceret af Karriereby Viborg, sqa@viborg.dk