Hop til indhold

Nye skærme i Mejlgade skal skabe bedre forhold

Indretningen på Mejlgade har længe skabt udfordringer for studerende med hensyn til at se tavlen. Med penge fra undervisningsprisen, som Per Hessellund vandt, er der investeret i nye Clever Touch-skærme, der skal forsøge at forebygge problemerne i undervisningslokalerne.    

Foto & tekst: Kristoffer Mølstrøm, kmo@aams.dk


Studerende og undervisere har ytret udfordringer med undervisningsforholdene i Mejlgade. Søjler, der står i vejen, og vanskeligheder med at se teksten på tavlen har været nogle af udfordringerne.

Til den nye studiestart kommer der andre boller på suppen. Der er nemlig blevet indkøbt helt nye, moderne 86" Clever Touch-skærme, som skal forsøge at løse de tidligere udfordringer I Mejlgade.

Skærmen er også en traditionel tavle, hvor håndskrift kan omsættes til almindelig tekst.
Jeg synes, det er en fed mulighed. En rigtig god mulighed for at tage hånd omkring de udfordringer, der har været fra de studerende og undervisere, i forhold til at kunne se tavlen ordentligt. Vi vil om et år lave en større evaluering på, hvilken værdi det giver til undervisningen i Mejlgade.

- Studieadministrationschef, Steffen Schnedler Sørensen.

En stor iPad
De store, nye Clever Touch-skærme er en interaktiv skærm, der kan det meste. Faktisk fungerer den som en stor iPad, der via tilkobling til WiFi og touch-funktion kan fungere som en all-in-one enhed, således at den enkelte underviser kan klare alt via skærmen og undgår at pendle mellem projekter og computer.

Via apps og browser kan man tilgå alt sit undervisningsmateriale, og det er derfor ikke nødvendigt at bruge sin pc, selvom den klassiske metode med deling af computeren via HDMI, USB og VGA stadig er tilgængeligt. Skærmen kan ligeledes bruges som en klassisk tavle med håndskrift og udregninger, som skærmen efterfølgende kan omsætte til almindelig tekst og tal.

En anden funktion ved Clever Touch i forhold til problemstilling med dårlig ”sigtbarhed” i Mejlgade er, at de studerende også kan logge på skærmen via en app på deres tablet, pc eller mobil og se tavlens indhold på deres egne enheder. Derudover er skærmens opløsning så høj, at selv på de bagerste rækker er der ingen undskyldning for ikke at kunne se indholdet.

Og det er da også håbet, at de mange nye muligheder, der følger med Clever Touch-skærmene, bliver en gevinst i undervisningen.  

”Jeg synes, det er en fed mulighed. En rigtig god mulighed for at tage hånd omkring de udfordringer, der har været fra de studerende og undervisere, i forhold til at kunne se tavlen ordentligt. Vi vil om et år lave en større evaluering på, hvilken værdi det giver til undervisningen i Mejlgade, fortæller administrationschef, Steffen Schnedler Sørensen, og fortsætter:

”Og så giver det oven i hatten et godt boost til vores strategi om undervisning og didaktik, nærmere bestemt underpunktet ’undervisningsteknologier anvendes mere’.” 

Nogle ansatte har måske allerede stiftet bekendtskab med skærmen, da den allerede er installeret i lokale 2.065, rektors tidligere kontor.

Nye Clever Touch-skærme til undervisningen i Mejlgade

Pengene kommer fra undervisningsprisen

De nyindkøbte skærme er naturligvis ikke nogen billig omgang, men pengene er kommet fra Uddannelses- og Forskningsministeriets undervisningspris, som Per Hessellund vandt tilbage i efteråret 2020. 


Kursus 13. august
For undervisere, der skal undervise i Mejlgade det kommende år, vil der blive tilbudt et kursus fredag den 13. august kl. 10.30 – 12.00 i lokale ME-01. Ingen tilmelding, man møder bare op.