Hop til indhold

Flot optag på vores uddannelser - overblik over ledige studiepladser

28. jul. 2021

I år er der rigtig mange, som har valgt at søge en studieplads på vores uddannelser, og vi oplever en positiv efterspørgsel på vores tekniske, videregående uddannelser. Der er dog stadig få ledige pladser til vores nyopstartede maskinmesteruddannelse i Viborg samt studiepladser i Aarhus med studiestart i februar 2022.

Den 28. juli fik 273 ansøgere tilbudt en studieplads på Aarhus Maskinmesterskole. Det er en fremgang på 10 % i forhold til 2020 og en fremgang på 20 % i forhold til 2019. En af de store årsager til den positive udvikling er vores nyopstartede maskinmesteruddannelse i Viborg.

"Vi formået at vækste i en coronatid, hvor vi har været stærkt udfordret i vores måde at undervise på. En af de store årsager til vores fortsatte stigning i optaget af studerende skyldes blandt andet, at vi gjort en stor indsats i at fortælle omverden, hvordan maskinmesteruddannelsen gør studerende klar til at gå direkte ud i et erhvervsliv, der skriger på maskinmestre. Dertil kommer, at vi i år starter maskinmesteruddannelsen op i Viborg, hvor vi ligeledes har oplevet en stor efterspørgsel fra unge, der gerne vil starte til maskinmester i Viborg", fortæller rektor på Aarhus Maskinmesterskole, Anders Hanberg Sørensen.

 

Overblik over ledige studiepladser

Studiepladser i Viborg

På maskinmesteruddannelsen i Viborg er der stadig ledige studiepladser til vores 4. semester med studiestart i februar 2022. Søg en ledig plads lige her. Søg frem til 1. december.


Studiepladser i Aarhus

På maskinmesteruddannelsen i Aarhus med studiestart i august er det pt. ikke flere ledige pladser, men hvis ansøgere takker nej til deres studieplads, vil vi selvfølgelig åbne op for ledige pladser. Der meldes noget ud på denne side, når og hvis der kommer ledige studiepladser. 

Der er stadig ledige studiepladser i Aarhus med studiestart i februar 2022. Du kan søge en studieplads med start i februar lige her. Søg frem til 1. december.     


Studiepladser på fjernundervisning (MFU)

Der er ledige studiepladser til vores fjernundervisningstilbud, der starter op i februar 2022. Du kan søge en ledig plads lige her. Søg frem til 1. december. 


Studiepladser på teknologuddannelserne

På vores tre teknologuddannelser er der også stadig ledige studiepladser. Du kan søge en plads via vores samarbejdspartner, Erhvervsakademi Aarhus, lige her