Hop til indhold

Coronavirus: Information til studerende og medarbejdere

Følg med her og bliv opdateret på retningslinjer og den generelle coronasituation.

Opdateret 02.08.2021

 

Fra 1. august træder nye regler i kraft vedrørende corona-situationen. AAMS’ instruktioner omkring hygiejne og adfærd samt forholdsregler ved sygdom eller smitte kan findes i kvalitetssystemets covid-19-mappe her: http://cm.aams.dk/i-sikkerhed/SecurityHandBook.aspx

 

Herunder redegøres for det væsentligste forud for det kommende semester.

 

Fokus på ikke at møde op ved symptomer på sygdom

Du må ikke møde op på AAMS, hvis du har symptomer på sygdom - også milde symptomer som f.eks. ved forkølelse.

 

Hvis du får et positivt testsvar/er smittet med covid-19 skal du følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og desuden give AAMS besked på telefon 4122 7167 om positiv test, således at vi kan hjælpe med at opspore nære kontakter.

 

Krav om test bortfalder – men anbefaling om test fastholdes

Der er fra 1. august ikke krav om test for at møde op på AAMS eller krav om at man kan dokumentere at man er undtaget for kravet om test, f.eks. fordi man er vaccineret, tidligere smittet eller undtaget pga. fysiske eller psykiske forhold.

 

Det anbefales dog, at alle, der møder fysisk ind på arbejde eller studie og omgås andre, testes én gang ugentligt. Anbefalingen gælder ikke for tidligere smittede, færdigvaccinerede eller personer, der har opnået beskyttelse 14 dage efter det første vaccinestik. Test kan ske i de offentlige testfaciliteter.

 

Der skal holdes afstand hvis det er muligt

Alle, som opholder sig på eller udenfor AAMS, bør holde afstand til hinanden – gerne 2 meter og ellers 1 meter hvis det er muligt.

 

Der skal være opmærksomhed på god håndhygiejne

Alle skal vaske hænder med vand og sæbe, eller anvende hånddesinfektion, når de møder op på AAMS. Der skal desuden anvendes hånddesinfektion, ved skift mellem aktiviteter/udstyr/lokaler. Kravet om at AAMS skal stille håndsprit til rådighed ophæves 1. september 2021.

 

Der skal være fokus på rengøring af kontaktpunker 

Studerende og ansatte skal afspritte borde, stole og kontaktpunkter i grupperum og mødelokaler før og efter brug. Fælles redskaber og udstyr i værksteder og laboratorier skal desuden rengøres mellem forskellige brugere, hvis ikke der anvendes handsker.