Hop til indhold

Coronavirus: Information til studerende og medarbejdere

Følg med her og bliv opdateret på retningslinjer og den generelle coronasituation.

Opdateret 22.12.2021

På baggrund af sundhedsministerens pressemøde den 12. januar 2022 forlænges en række tiltag på AAMS frem til 31. januar. Du kan læse om, hvad der gælder på AAMS herunder.

Krav om mundbind og coronapas på AAMS forlænges til 31. januar 2022

Studerende, ansatte, gæster m.fl. skal bære mundbind eller visir når de bevæger sig rundt eller står op, på fællesarealer mm indendørs på AAMS, i kantinen, Navitas Fitness ol, med mindre de er undtaget.

 

Kravet om at bære mundbind eller visir gælder ikke i selve undervisningen eller i forbindelse med selve prøven, men på vej til/fra undervisning eller prøve, i pauser og lignende afbrydelser af undervisning/prøve skal der bæres mundbind/visir. Mundbind eller visir kan desuden fjernes helt eller delvist, hvis der er en anerkendelsesværdig årsag til det, f.eks. ved kortvarig indtagelse af mad og drikke.

 

Kravet om at kunne fremvise gyldigt coronapas, eller dokumentation for undtagelse, for at måtte møde op på AAMS for studerende, ansatte, gæster mm. er ligeledes forlænget. Der vil fortsat blive ført stikprøvevis kontrol med dette; blandt studerende af uddannelsesledelsen og blandt ansatte af nærmeste leder.

 

Skærpelse af coronapassets gyldighed fra 17. januar 2022

Fra søndag den 17. januar 2022 skærpes reglerne for coronapasset, således at det kun er gyldigt i fem måneder efter man har fået andet vaccinestik. For fortsat at have et gyldigt coronapas skal man således testes løbende eller have et tredje vaccinestik.

 

Anbefalingen om at holde afstand og ikke at blande studerende forlænges til 31. januar 2022

Studerende og ansatte skal holde afstand til hinanden når det er muligt, ligesom studerende som udgangspunkt ikke bør blandes mellem faste stamhold i undervisningen.

 

På sammen måde er anbefalingen at reducere antallet af kontakter. Heraf følger at arrangementer for både ansatte og studerende med socialt sigte ikke bør afholdes, ligesom møder og seminarer mm som udgangspunkt skal omlægges til online.

 

Hjemmearbejde i videst muligt omfang frem til 31. januar 2022

Det er den generelle retningslinje at ansatte i videst muligt omfang skal arbejde hjemmefra. Undervisernes aktiviteter i forbindelse med selve undervisningen mm er ikke omfattet af retningslinjen om hjemmearbejde. På samme måde er de studerende heller ikke omfattet af hjemsendelse eller lignende. Undervisningen skal derfor gennemføres på vanlig vis, hvor der vil kunne være pædagogiske årsager til, og begrundelser for, at gennemføre en aktivitet online.

 

Administrationen er bemandet med minimum en medarbejder ved skranken, ligesom IT og teknisk afdeling også er til stede på AAMS.

 

Opstartsdag og -uge den 24.-28. januar 2022

Der kan være møder mm i relation til opstart og planlægning af det kommende semester, som bedst, mest hensigtsmæssigt og effektivt gennemføres med fremmøde. Dette er muligt at gennemføre, uagtet den generelle retningslinje om hjemmearbejde for ansatte. Det skal dog ske ved at reducere antallet af kontakter, med fokus på at holde afstand blandt ansatte og med fokus på at der ikke er tale om arrangementer med socialt sigte.

 

Et eksempel på dette er opstartsdagen for ansatte den 24. januar 2022, og flere aktiviteter i løbet af ugen i forbindelse med den semestervise planlægning af opstart og semester.

 

Dimission 21. januar 2022

Dimissionen gennemføres holdvis på Navitas - udelukkende for dimittenderne. De studerende, der dimitterer, får direkte besked.

 

Besvar

Se dette indlægs indhold