Automationsteknolog

En automationsteknolog programmerer robotter, maskiner og systemer til at afhjælpe og automatisere arbejdsgange, produktion og processer. Som automationsteknolog er du med til at sætte dit præg på fremtidens måde, vi arbejder på.

Uddannelsen til automationsteknolog tager 2 år og er for dig, der kan sætte de rigtige koder og algoritmer sammen, så robotten eller computeren gør, som du beder den om. I løbet af uddannelsen får du en viden om styring og regulering og om opbygning og optimering af digitale og analoge styresystemer, så du i et job kan tage ansvar for alle dele af automatiseringsprocessen.

Klar til job på 2 år
Uddannelsen er også for dig, der godt kan lide at spille bold med den branche, du skal arbejde i efter uddannelsen. Du lærer i samarbejde med dine medstuderende at løse problemer og udfordringer i industrien. I projekter og casearbejde tages der udgangspunkt i virkelige problematikker, og i den sidste del af uddannelsen kommer du i praktik hos en virksomhed, der er interessant for dig.

Med andre ord: Du bliver klædt på til at gå direkte ud i et job. 

Og qua det stigende behov for robotteknologi og automation er du som automationsteknolog særdeles attraktiv ude i virksomhederne, fordi du er i stand til at stå i spidsen for den praktiske installation, drift og optimering af automatiske anlæg hos fx produktions-, it- og ingeniørvirksomheder.

Mere om uddannelsen

Følg os på facebook

Kontakt 

Susanne Lehmann - Studievejleder hos Aarhus Maskinmesterskole

Studievejleder - vedr. studieliv, uddannelsesindhold & karriere

Jesper Meincke Hansen - Lektor hos Aarhus Maskinmesterskole

Lektor - automatikmekaniker & elektroniktekniker