Hop til indhold

OBS: Der er intet optag på uddannelsen til autoteknolog fra og med 2024

 

 

Hvad er en autoteknolog?
En autoteknolog er en, der er med til at kombinere højteknologiske og automatiske systemer til fremtidens biler. Autoteknologer har jobtitler såsom værkstedschef, teknisk rådgiver eller bilsælger.

Autoteknolog uddannelsen er en videregående uddannelse der varer i 2 år. Som autoteknolog opnår du kvalifikationer og kompetencer, der er efterspurgt i autobranchen.

Klar til job på 2 år
Uddannelsen er også for dig, der godt kan lide at spille bold med den branche, du skal arbejde i efter uddannelsen. Du lærer i samarbejde med dine medstuderende at løse problemer og udfordringer i industrien. I projekter og casearbejde tages der udgangspunkt i virkelige problematikker, og på den sidste del af uddannelsen kommer du i praktik hos en virksomhed, der er interessant for dig.

Med andre ord: Du bliver klædt på til at gå direkte ud i et job. 

Du kan arbejde inden for forskellige områder i autobranchen (forhandlere, værksteder, landsdækkende importører m.v.). Af jobtitler kan nævnes:

• Teknisk rådgiver
• Ekspert i fejlfinding
• Floormanager
• Værkstedschef

Teknisk studiemiljø

På uddannelsen bliver du en del af et studie, hvor du får et interessefællesskab omkring teknik sammen med dine medstuderende. På Aarhus Maskinmesterskole stiller vi højteknologisk udstyr til rådighed, og du får en tæt kontakt til vores erfarne undervisere. 

Om autoteknolog uddannelsen

Uddannelsen til autoteknolog foregår i Aarhus. Som autoteknolog bliver du på 2 år uddannet til at få en viden om moderne bilers højteknologiske og automatiske systemer. Og samtidig bliver du i stand til at sætte dig ind i rådgivning og ledelse, så du kan kommunikere og tage styringen i forhold til kunder og medarbejdere.

Du kan fungere som bindeleddet mellem de forskellige fagligheder, som er involveret i at holde en virksomhed i bilbranchen toptunet.

På uddannelsen kommer du bredt rundt om autoteknologien:

  • Du lærer om den nyeste mekanik og elektroniske teknologi under motorhjelmen
  • Du lærer at diagnosticere og reparere fejl i elektronikken på biler og optimere bilens ydeevne

… og sidst, men ikke mindst, lærer du også, hvordan man leder den daglige drift på et værksted og bliver skarp på markedsføring, salg og service.

Så har du interesse for autobranchen, ønsker at få et stort ansvar og spille en væsentlig rolle i en virksomhed, er autoteknolog helt sikkert den rigtige vej at gå.

Nærhed er vigtigt for os

Vi mener, at nærhed er rigtig vigtig for en god studietid, og derfor dyrker vi den tætte og personlige kontakt mellem underviser og dig som studerende. Vi underviser på overskuelige hold i klasselokaler og ikke i store forelæsningssale med 100 studerende.

Vi udbyder den 2-årige uddannelsen i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus.

Klar til job på 2 år

Uddannelsen som autoteknolog i Aarhus er også for dig, der godt kan lide at spille bold med den branche, du skal arbejde i efter uddannelsen. Du lærer i samarbejde med dine medstuderende at løse problemer og udfordringer i industrien. I projekter og casearbejde tages der udgangspunkt i virkelige problematikker, og på den sidste del af uddannelsen kommer du i praktik hos en virksomhed, der er interessant for dig.

Med andre ord: Du bliver klædt på til at gå direkte ud i et job.

Mere om uddannelsen

Opbygning

I løbet af uddannelsen kommer du til at arbejde med følgende emner

  • Autoteknologi – traditionel og fremtidens teknologi
  • Autoteknisk analyse og diagnose
  • Databehandling og analyse (fx connected car)
  • Kommunikation og rådgivning
  • Organisation, ledelse og driftsøkonomi
  • Salg og service
  • Kvalitet, miljø og sikkerhed

På 4. semester skal du i mindst 3 måneders praktik i en selvvalgt virksomhed og skrive dit afsluttende projekt. Det kan både være Danmark og i udlandet. Praktikken er en god mulighed for at afprøve dine nye færdigheder i praksis – og få indsigt i dine fremtidige arbejdsopgaver og karrieremuligheder.

Få et overblik over uddannelsen som autoteknolog i Aarhus i figuren:

Figur illustrerer opbygningen af uddannelsen til autoteknolog

Undervisning

Praksisnær undervisning

Undervisningen veksler mellem teoretiske oplæg og praktisk projektarbejde med konkrete cases og problemstillinger. Når vi skal afprøve teorien i praksis, foregår det på vores eget værksted med egne biler og teknologier.

Undervejs kan du tage ét eller flere fag på et uddannelsessted i udlandet.

Med et solidt kendskab til både virksomhedens organisation og de nyeste teknologier i autobranchen er du godt rustet til at løse komplekse opgaver – enten tekniske opgaver, eller som værkfører eller mellemleder med ansvar for økonomi og personale.

Projektarbejdet på uddannelsen styrker helheden mellem de faglige emner og gør, at du lærer at arbejde efter de samme arbejdsmetoder som virksomhederne. Der er både teoretisk og praktisk arbejde på uddannelsen.

På hvert semester arbejder du med et eller flere projekter. Rammerne for projekterne er givet, men du har selv indflydelse på det konkrete projekt. Du arbejder i en projektgruppe og har en projektvejleder. Derudover får du vejledning og teoretisk undervisning med opgaver og øvelser. Du bliver undervist og vejledt af vores faste undervisere.

I projekter og casearbejde tages der udgangspunkt i virkelige problematikker. På 4. semester kommer du i praktik hos en virksomhed, der er interessant for dig.

Målet med undervisningen er kort og godt at gøre dig klar til at gå direkte ud i et job.

Undervisningen foregår på dansk.

Praktik

Samarbejdet med erhvervslivet sker først og fremmest i forbindelse med praktik og projekter, hvor vi anvender projektvejledere fra erhvervslivet, men også i form af gæstelærere, der kan fortælle om de sidste nye trends og teknologier.

I praktikken arbejder du med relevante problemstillinger. I løbet af praktikken er du knyttet til en eller flere virksomheder. Praktikforløbet kan tilrettelægges fleksibelt og er ofte udgangspunkt for dit afgangsprojekt.

Afsluttende eksamensprojekt

Det afsluttende eksamensprojekt udarbejder du i samarbejde med en virksomhed og afslutter med en rapport, der dokumenterer forløbet og danner grundlag for eksamen. Du får tilknyttet en vejleder både fra akademiet og fra virksomheden til at støtte dig i forbindelse med udarbejdelsen af projektet.

Videreuddannelse

Der er gode muligheder for videreuddannelse, når du er uddannet autoteknolog. En erhvervsakademiuddannelse er nemlig en dynamisk vej til en længere videregående uddannelse. Du kan fx bygge videre på din erhvervsakademiuddannelse og blive professionsbachelor på 1½ år.

Hent informationsfolder

Kontakt

Lektor, automekaniker, Master i LOOP og produktionsteknolog

Daniel Kolind Katborg - Studievejleder, teknologuddannelser og adgangskursus

Studievejleder