Hop til indhold

Autoteknolog

Hvad er en autoteknolog?
En autoteknolog er en, der er med til at kombinere højteknologiske og automatiske systemer til fremtidens biler. Autoteknologer har jobtitler såsom værkstedschef, teknisk rådgiver eller bilsælger.

Autoteknolog uddannelsen er en videregående uddannelse der varer i 2 år. Som autoteknolog opnår du kvalifikationer og kompetencer, der er efterspurgt i autobranchen.

Klar til job på 2 år
Uddannelsen er også for dig, der godt kan lide at spille bold med den branche, du skal arbejde i efter uddannelsen. Du lærer i samarbejde med dine medstuderende at løse problemer og udfordringer i industrien. I projekter og casearbejde tages der udgangspunkt i virkelige problematikker, og på den sidste del af uddannelsen kommer du i praktik hos en virksomhed, der er interessant for dig.

Med andre ord: Du bliver klædt på til at gå direkte ud i et job. 

Du kan arbejde inden for forskellige områder i autobranchen (forhandlere, værksteder, landsdækkende importører m.v.). Af jobtitler kan nævnes:

• Teknisk rådgiver
• Ekspert i fejlfinding
• Floormanager
• Værkstedschef

Vær i job, mens du studerer, og få mere end SU

Der er undervisning 4 dage om ugen. Hver fredag har du undervisningsfri, og du kan nemt planlægge med at have job ved siden af studiet og supplere din SU med løn. 

Om autoteknolog uddannelsen

Uddannelsen til autoteknolog foregår i Aarhus. Som autoteknolog bliver du på 2 år uddannet til at få en viden om moderne bilers højteknologiske og automatiske systemer. Og samtidig bliver du i stand til at sætte dig ind i rådgivning og ledelse, så du kan kommunikere og tage styringen i forhold til kunder og medarbejdere.

Du kan fungere som bindeleddet mellem de forskellige fagligheder, som er involveret i at holde en virksomhed i bilbranchen toptunet.

På uddannelsen kommer du bredt rundt om autoteknologien:

  • Du lærer om den nyeste mekanik og elektroniske teknologi under motorhjelmen
  • Du lærer at diagnosticere og reparere fejl i elektronikken på biler og optimere bilens ydeevne

… og sidst, men ikke mindst, lærer du også, hvordan man leder den daglige drift på et værksted og bliver skarp på markedsføring, salg og service.

Så har du interesse for autobranchen, ønsker at få et stort ansvar og spille en væsentlig rolle i en virksomhed, er autoteknolog helt sikkert den rigtige vej at gå.

Nærhed er vigtigt for os

Vi mener, at nærhed er rigtig vigtig for en god studietid, og derfor dyrker vi den tætte og personlige kontakt mellem underviser og dig som studerende. Vi underviser på overskuelige hold i klasselokaler og ikke i store forelæsningssale med 100 studerende.

Vi udbyder den 2-årige uddannelsen i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus.

Klar til job på 2 år

Uddannelsen som autoteknolog i Aarhus er også for dig, der godt kan lide at spille bold med den branche, du skal arbejde i efter uddannelsen. Du lærer i samarbejde med dine medstuderende at løse problemer og udfordringer i industrien. I projekter og casearbejde tages der udgangspunkt i virkelige problematikker, og på den sidste del af uddannelsen kommer du i praktik hos en virksomhed, der er interessant for dig.

Med andre ord: Du bliver klædt på til at gå direkte ud i et job.

Tag kontakt

Ansøg

Teknisk studiemiljø

På autoteknologuddannelsen bliver du en del af et studie, hvor du får et interessefællesskab omkring teknik sammen med dine medstuderende. På Aarhus Maskinmesterskole stiller vi højteknologisk udstyr til rådighed, og du får en tæt kontakt til vores erfarne undervisere. 

Kontakt

Niels Bruun - Lektor hos Aarhus Maskinmesterskole

Lektor - automekaniker, Master i LOOP & produktionsteknolog

Studievejleder - teknologuddannelser

Besøg os Ansøg