Hop til indhold

Maskinmester

På Aarhus Maskinmesterskole (AAMS) udbyder vi professionsbacheloruddannelsen til maskinmester, der alt afhængig af din uddannelsesbaggrund tager mellem 3-4,5 år. En professionsbachelor er en uddannelse, der varierer mellem teoretisk og praksisnær undervisning. Med en professionsbachelor er du uddannet til at gå direkte ud i en profession eller et erhverv. 

Studerer du til maskinmester på Aarhus Maskinmesterskole, er Aarhus midtby, skoven og vandet lige i baghaven. Du har din daglige gang på vores campus i Navitas-bygningen, der ligger lige ved havnefronten i Aarhus og 2 minutters gang fra bylivet. 

Uddannelsen til maskinmester er Danmarks bredeste, videregående uddannelse inden for teknik. På uddannelsen kommer du bredt rundt om de fleste tekniske fagområder, heriblandt elektroteknik, mekanik, procesanalyse og automation. Samtidig bliver du uddannet indenfor teknisk ledelse med fag som management, sikkerhed og økonomi.

Alsidigheden er fordelen ved at læse til maskinmester — både under uddannelsen og ude på arbejdsmarkedet. Der er mange forskellige interesse- og specialeområder, du kan dykke ned i. Uddannelsen til maskinmester giver dig mulighed for at få en bred profil, der kan give dig mange jobmuligheder. Flere og flere maskinmestre arbejder i dag inden for den grønne omstilling og energioptimering og er med til at rykke Danmark i den grønne retning.

Som maskinmester fra Aarhus Maskinmesterskole får du mange undskyldninger for at stikke snuden ned i et arbejde, der interesserer dig. På uddannelsen til maskinmester vægter vi gruppearbejde højt. Det styrker dine evner til at samarbejde, skabe relationer, analysere og tilpasse dig forskellige situationer. Det er evner, som virksomhederne efterspørger nu og i fremtiden.

Vi underviser på overskuelig hold og ikke i forelæsningssale med 100 studerende, så nærværet og den tætte relation og dialog til underviser og medstuderende er i fokus. 

Som maskinmester er du populær på arbejdsmarkedet, 97 ud af 100 er i job. Og det gør selvfølgelig heller ikke situationen værre, at du som maskinmester har mulighed for at sætte en pæn sjat penge ind på kontoen hver måned. 

Gå til maskinmester

Se Aarhus Maskinmesterskole fra luften

Screendump fra video - udsigt ud over Aarhus med domkirke i baggrunden

Teknolog

Vi har også tre teknologuddannelser i hhv. auto, automation og produktion. De tre tekniske teknologuddannelser udbydes af Erhvervsakademi Aarhus, men driftes af og på Aarhus Maskinmesterskole.

Uddannelser indenfor maskin og produktion spænder ofte vidt, og det er helt klart også tilfældet med ovennævnte. Som automationsteknolog, produktionsteknolog eller autoteknolog har du næsten carte blanche på at arbejde og nørkle med lige præcis det, indenfor dit felt, du bedst kan lide.

Der findes mange maskiner, systemer og produktionsteknologi indenfor et væld af forskellige og alsidige brancher, og mange af stillingerne kræver både teknisk og teoretisk viden. Derfor er det også vigtigt med en uddannelse, hvor der er stort fokus på helhedsbilledet samt de mere specifikke områder.

Sådan får du ikke bare det bedste og største indblik i dit fag og profession; du lærer også hen ad vejen gennem din uddannelse, hvilke områder af dit fag, du brænder mest for.

Læs mere om de tre teknologuddannelser her: 

Automationsteknolog

Autoteknolog

Produktionsteknolog