Om automationsteknolog uddannelsen
Uddannelsen til automationsteknolog tager 2 år og er for dig, der kan sætte de rigtige koder og algoritmer sammen, så robotten eller computeren gør, som du beder den om. I løbet af uddannelsen får du en viden om styring og regulering og om opbygning og optimering af digitale og analoge styresystemer, så du i et job kan tage ansvar for alle dele af automatiseringsprocessen.
Vælg hardwareløsning - og udvikl software
Som automationsteknolog er du med til at udvikle automatiske anlæg. Du kan sætte dig ind i den fornødne dokumentation fra idéoplæg/kravspecifikation, og du kan udarbejde dokumentation til et automatisk anlæg/system i samråd med kunde og leverandører.
Du kan selvstændigt eller i samarbejde med konstruktører/ingeniører forestå udviklingen og installationen. Udviklingen vil være på systemniveau, hvilket betyder, at du kan vælge en optimal hardwareløsning og udvikle software – lige fra PLC over PC til robot- og servosystemer.
Nærhed er vigtigt for os
Vi mener, at nærhed er rigtig vigtig for en god studietid, og derfor dyrker vi den tætte og personlige kontakt mellem underviser og dig som studerende. Vi underviser på overskuelige hold i klasselokaler og ikke i store forelæsningssale med 100 studerende.
Vi udbyder den 2-årige automationsteknologuddannelse i samarbejde med Aarhus Erhvervsakademi.
Klar til job på 2 år
Uddannelsen er også for dig, der godt kan lide at spille bold med den branche, du skal arbejde i efter uddannelsen. Du lærer i samarbejde med dine medstuderende at løse problemer og udfordringer i industrien. I projekter og casearbejde tages der udgangspunkt i virkelige problematikker, og i den sidste del af uddannelsen kommer du i praktik hos en virksomhed, der er interessant for dig.
Med andre ord: Du bliver klædt på til at gå direkte ud i et job.
Og qua det stigende behov for robotteknologi og automation er du som automationsteknolog særdeles attraktiv ude i virksomhederne, fordi du er i stand til at stå i spidsen for den praktiske installation, drift og optimering af automatiske anlæg hos fx produktions-, it- og ingeniørvirksomheder.