Adgangskursus
Adgangskursus er for dig, der kommer med et svendbrev og mangler at læse nogle fag op.
Adgangskurset (AK) er for dig, der har en relevant erhvervsuddannelse, men ikke har bestået hhv. dansk og engelsk på C-niveau og matematik og fysik på B-niveau
Når du har bestået adgangskurset, fritages du for værkstedsforløbet på 1.-3. semester og kan starte direkte på maskinmesteruddannelsens 4. semester.
NB. Adgangskursus er ikke for dig, der kommer med en gymnasial uddannelse.
Sådan søger du
Du kan søge via vores online ansøgningsskema, som du finder her
Følgende dokumenter skal sendes med ansøgningen:
Ansøgningsfrister:
1. december - studiestart i februar
15. juni - studiestart i august
Hvis du søger ind til efterårssemestret, får du svar i løbet af juni. Hvis du søger ind til forårssemestret, får du svar i løbet af december.
Hvis du f.eks. efter folkeskolen er gået i lære og ellers ikke har læst yderligere, har du den typiske profil for vores studerende på Adgangskurset, og i det tilfælde vil det være din vej ind på selve maskinmesteruddannelsen.
Du kan tage ovenstående fag andre steder end hos os, men ved at tage dem hos os, opnår du følgende fordele:
Hvis din læretid løber til efter vores studiestart, skal du være opmærksom på at det er muligt at ansøge om afkortelse af læretiden.
Adgangskurset på fremmødestudiet starter op to gange om året – august og februar.
Adgangskursus som fremmødestudie fungerer som almindelig klasseundervisning på AAMS’ forskellige adresser i Aarhus. Du vil have mulighed for at gøre brug af skolens diverse grupperum og forskellige lokaler det meste af døgnet, idet mange AK-kursister lægger et stort arbejde i deres fag og tilbringer megen tid på skolen.
Du vil blive en del af en klasse, som følges ad igennem hele kurset. Kurset afsluttes med eksamen, hvorefter du kan fortsætte dit studie på Aarhus Maskinmesterskoles 4. semester.
Adgangskurset som fjernundervisning (MFU) starter kun op i august.
Undervisningen giver dig mulighed for at følge adgangskurset på en fleksibel måde, uden at du behøver at flytte til Aarhus-området. Undervisningsmålene er de samme, som hvis du deltager i fremmødeundervisningen, men formen er specielt tilpasset fjernundervisningsmiljøet.
I forløbet er der indlagt ca. to fremmøder á tre dages varighed på skolen pr halve år. Herudover er der både skriftlig og mundtlig eksamen i slutningen af forløbet, som du også skal møde ind til. Ellers foregår undervisningen via den elektroniske platform, der danner rammen for undervisningsaktiviteten samt hyppige video-møder over internettet. Du skal forvente at bruge omkring 40-50 timer om ugen på studiet, hvorfor det ikke kan kombineres med et fuldtidsarbejde.
Da forløbet er tilrettelagt med en høj grad af gruppearbejde, er det en forudsætning, at du har lyst til at indgå i forpligtende samarbejde med dine medstuderende, som du kommer til at skulle samarbejde med dagligt og bruge mange timer sammen med i video-møder mv.
For at kunne nå igennem stoffet i løbet af adgangskurset, har vi nogle minimumskrav til dit faglige niveau i fagene.
Dansk og engelsk
Undervisningen tager udgangspunkt i folkeskolens 9. eller 10. klasse afgangseksamen.
Matematik
Undervisningen tager udgangspunkt i folkeskolens 10. klasses afgangseksamen. Vi forventer derfor, at du har forberedt dig, så du ved semesterstart har et niveau, der svarer hertil.
Du skal kunne:
Fysik
Undervisningen tager udgangspunkt i folkeskolens 10. klasse, herunder at du kan:
Næste opstartsdato for adgangskursister:
Mandag den 15. august: Adgangskursus
Onsdag den 17. august: Adgangskursus, fjernundervisning