Maskinmester jobs

Maskinmestre finder du i stort set alle de vigtigste funktioner, der holder samfundet kørende, fordi maskinmestre arbejder der, hvor energi produceres, omsætte og transporteres. 

Maskinmestre leder, drifter og udvikler samfundet energisystemer og tekniske anlæg, og det er fx inden for el, vand og varme, såsom vindmøller, fjernvarme, kraftværk, biogas, skibsfart, spildevand, el-nettet, offshore og byggeri.

Mange muligheder

Maskinmesterens brede profil inden for teknik betyder, at du kan få et arbejde hos næsten alle virksomheder og arbejdspladser, der i en eller anden udstrækning beskæftiger sig med teknik.

Og listen af jobtyper er også alen lang, og du kan som maskinmester arbejde på kontor, i et maskinrum, som kørende sælger og rådgiver eller noget helt fjerde. Det er meget op til dig selv.

Maskinmestre ender dog oftest med at sidde i en lederstilling, ala teknisk chef, drifts-, projekt-, team- eller afdelingsleder.

Grøn fremtid

I 2050 skal Danmark være uafhængig af kul, gas og olie, og vores energisystemer skal omstilles til vedvarende energi som sol, vind og bølger.

Allerede i dag er de fleste maskinmester-stillinger minded på vedvarende energi, miljø og den grønne omstilling, fordi du som maskinmester kan udvikle og finde nye veje til grønne og effektive energiløsninger. 

Som maskinmester vil du derfor komme til at spille en stor rolle i samfundets omstilling fra sort til grøn energi. 

Jobtitler

97 ud af 100 er i job

Løn

Belinda er projektingeniør hos Siemens Gamesa

Belinda Østergaard Ballegaard er en moderne maskinmester i stilletter med vedvarende energi på fingrene og selvsikkerhed i et mandeunivers. 

Thomas er afdelingsleder hos DS Smith

Thomas Vonsild er ansvarlig for produktionen af bølgepapsemballage, et meget mere miljøvenligt alternativ med stort fremtidspotentiale.

Louise er projektassistent hos Bravida

Louise De Fries Bjerrum er koordinerer, planlægger og styrer tekniske og energivenlige ventilationsprojekter indenfor entreprenørbranchen.

Kontakt

Videncenterleder & praktikkoordinator

Kommunikationsmedarbejder

Susanne Lehmann - Studievejleder hos Aarhus Maskinmesterskole

Studievejleder - vedr. studieliv, uddannelsesindhold & karriere