Hop til indhold

Maskinmester karriere- og jobmuligheder

Som færdiguddannet maskinmester finder du et væld af spændende karrieremuligheder inden for mange forskellige brancher. Overordnet set finder du en maskinmester i stort set alle de vigtige funktioner, der holder samfundet kørende, fordi en maskinmester arbejder der, hvor energi produceres og transporteres.

Derfor er maskinmester også en del af løsningen på fremtidens klimaudfordringer.

Hvad laver en maskinmester?

Uddannelsen som maskinmester åbner op for mange forskellige funktioner, og der er derfor et væld af forskellige arbejdsopgaver for en maskinmester. Du kan blive ansat i mange forskellige stillinger, og derudover kan du arbejde i et væld af forskellige brancher, hvorfor det kan være svært at besvare præcist på, hvad en maskinmester laver.

Du kan f.eks. få arbejde som projektleder, teknisk chef, kvalitetschef, miljøchef, energirådgiver eller salgsingeniør, og derudover kan du fx arbejde i små og store virksomheder inden for energi- og byggebranchen eller offshore, hvis du ønsker et job til søs.

Typiske arbejdsopgaver består af ledelse, drift og udvikling af systemer og tekniske anlæg. Dette kan blandt andet være inden for el, vand og varme, såsom vindmøller, fjernvarme, kraftværk, biogas, skibsfart, spildevand, elnettet, offshore og byggeri.

Vil du høre mere om din fremtidige karriere, hvis du vælger maskinmesteruddannelsen, så kan du kontakte vores studievejleder, der kan fortælle dig mere om, hvilke muligheder du har som maskinmester.

Fremtiden er grøn

Som maskinmester er du populær ude i erhvervslivet, fordi du evner at lede tekniske projekter og systemer og udvikle hands-on løsninger i det daglige ude i virksomhederne. Og i dag er de fleste maskinmester-stillinger minded på at udvikle grønne energiløsninger og gøre en grøn forskel.

Mange virksomheder er allerede begyndt på at lægge deres produktion eller arbejdsgange om i den grønne sags tjeneste. Men der er stadig lang vej.

For virksomhederne er maskinmesteren et must-have, fordi det er en type, der kan lede tekniske projekter og systemer og samtidig udvikle hands-on grønne løsninger og hjælpe med at optimere energiforbruget - og produktionen.

Thomas er afdelingsleder hos DS Smith

Thomas Vonsild er ansvarlig for produktionen af bølgepapsemballage, et meget mere miljøvenligt alternativ med stort fremtidspotentiale.

Kontakt

Silhouette af kvinde

Praktikkoordinator

Studievejleder for maskinmestre - vedr. studieliv, uddannelsesindhold & karriere

Besøg os Ansøg