Maskinmester løn
Drømmer du om høj løn og lav ledighed? Så bliv maskinmester!
Hvis du drømmer om at blive uddannet maskinmester, vil du være meget eftertragtet på arbejdsmarkedet. En maskinmesters løn er udregnet ud fra anciennitet, som betyder, at din løn stiger, jo længere tid du arbejder.
Du kan selv tjekke lønstatistik og gennemsnitsløn for maskinmestre og andre erhverv her: https://www.jobindex.dk/tjek-din-loen/maskinmester. Vær opmærksom på, at der i lønstatistikken kan være forskel på hvor i landet du arbejder.
Maskinmesterlønnen er opdelt i 37 løntrin, som maskinmesteren kan avancere i. Alle maskinmestre begynder på første trin og kan bygge videre på det ud fra deres arbejdserfaring.
Hvis du ender med at ligge på løntrin 37 eller derover, kan du ende med at tjene i gennemsnit over 62.000 kroner om måneden som maskinmester.
Hvis man tager og lægger samtlige løntrin sammen, ligger en gennemsnitsløn for en maskinmester omkring 55.000 kroner.
Afhængigt af hvilken branche du som maskinmester arbejder i, vil din løn naturligvis variere. Maskinmesterforeningen har lavet en lønstatistik, hvor de har set på elektronikindustrien. Her tjener de i gennemsnit 47.652 kroner om måneden. Hvis du arbejder inden for olie-, gas- og offshoreindustrien, kan du som maskinmester tjene en løn på hele 71.940 kroner om måneden.
Hvis du som maskinmester er interesseret i at komme ud og sejle, er der også gode muligheder for dét. En maskinmesters løn til søs ligger i begyndelsen omkring 25.000 kroner, men stiger hurtigt i takt med ancienniteten.
Ledigheden som maskinmester er lav, og lønnen er høj. Startlønnen for en nyuddannet maskinmester er også høj - ifølge UddannelsesZOOM ligger startlønnen i gennemsnit omkring 40.500 kroner.
Når du læser til maskinmester, skal du som minimum i praktik én gang. Du får SU under dit praktikforløb, og praktikken er som udgangspunkt ulønnet, men praktikvirksomheden kan vælge at udbetale løn, hvis de vil.