Nyheder

"Jeg vil skabe noget sammen med andre"

Rune Viftrup Kjærsgård ønsker at finde løsninger på samfundets tekniske udfordringer – i fællesskab med andre. Det får han mulighed for, når han lige om lidt er færdiguddannet maskinmester.  

Mikkel vil starte I Viborg

Mikkel ønsker at starte på maskinmesteruddannelsen i Viborg, fordi han gerne vil prøve noget nyt. 

"Helt enkelt, så kan man sige, at man lærer at lære - og det kan du bruge resten af dit liv."

Mikkel arbejder for Grundfos som Plant Director og har ansvaret for tre fabrikker. Det er et job, han er glad for - og han er uddannet maskinmester. 

Studerende: ”Det er berigende, når en fra virkeligheden kommer og fortæller, at det vi lærer i undervisningen rent faktisk bruges i praksis.”

Teknologuddannelserne er korte, videregående uddannelser, der spiller bold med den virkelighed, de studerende som færdiguddannede skal ud i. Produktionsteknologstuderende har haft besøg af designfirmaet HarritSorensen, der har givet de studerende oplevelsen af, at det faktisk giver mening at studere.  

Underviser fra Aarhus Maskinmesterskole får national pris

Underviser Per Hessellund har vundet Uddannelses- og Forskningsministeriets undervisningspris for hans undervisning og arbejde med at opbygge et succesfuldt online undervisningsforløb.

Information om coronavirus

Bliv opdateret på de nye informationer og restriktioner ifm. COVID-19

Studiegrupper er alfa og omega i fjernundervisning

For Morten er fjernundervisning og online undervisning lig med studiegrupper og dynamisk undervisning

Eksamen på afstand: "Det fungerer faktisk godt" - Aarhus Maskinmesterskole

Info om studiestart

Hvad betyder coronasituationen i Aarhus for min studiestart? Bliv opdateret her.  

Godt nyt til studenter med hænderne skruet forkert på - Aarhus Maskinmesterskole

Godt nyt til studenter med hænderne skruet forkert på

Et fire ugers værkstedskursus skal få flere studenter til at gennemføre en teknisk erhvervsakademiuddannelse. De første erfaringer er gode.

I isolation under uddannelsens sidste dage - Aarhus Maskinmesterskole

I isolation under uddannelsens sidste dage

Mikkel Nissum Hansen har under hele coronakrisen været isoleret på et Mærsk Containerskib i forbindelse med hans praktikforløb på 9. semester. I sidste uge afsluttede han fra sin kahyt sin sidste eksamen på maskinmesteruddannelsen. Hjem, det vil han i hvert fald gerne snart.  

En hilsen fra Mexico - Aarhus Maskinmesterskole

En tur til Houston University

Peder Eriksen har på sit 8. semester taget et udlandsophold på University of Houston. Desværre blev opholdet forkortet til 2 måneder fremfor de oprindelige 4 måneder pga. COVID-19. Siden hjemsendelsen har han fulgt undervisningen fra University of Houston online fra sin lejlighed i Aarhus.

Eksamen på afstand: "Det fungerer faktisk godt" - Aarhus Maskinmesterskole

Eksamen på afstand: "Det fungerer faktisk godt"


Den grønne, mytiske eksamensdug og det fysiske eksamenslokale er skiftet ud med headset og videoplatform. I alt har 135 studerende i løbet af de sidste par uger gennemgået en virtuel eksamen. Oplevelsen har ifølge flere studerende og undervisere været overraskende god.

Skolen er lukket pga. COVID-19

Aarhus Maskinmesterskole er lukket ned for fysisk undervisning på grund af COVID-19 - indtil videre til og med midt august. 

Studerende med børn derhjemme: "Det er eddermame hårdt"

Det er sin sag at jonglere mellem børnepasning, studielæsning og online undervisning. Coronanedlukningen skaber udfordringer for rigtig mange og i særdeleshed for dem, der har børn hjemme. For undervisningstoget kører videre, selvom børnene skal have brød på bordet og en ren ble.

Steffen læser til maskinmester hjemmefra

29-årige Steffen Damgaard Nielsen har det altid været en drøm at læse til maskinmester og få nye udfordringer. Nu læser han til maskinmester hjemmefra og derved undgår at rykke teltpælene op og flytte familien fra Lemvig til Aarhus.

En verden af muligheder

Du finder ikke en videregående, teknisk uddannelse, der er lige så bred og fuld af muligheder som maskinmesteruddannelsen. Mød Thomas, der i dag er afdelingsleder i en virksomhed, hvor miljø og klima står højt på dagsordenen.

Aarhus Maskinmesterskole åbner uddannelse i Viborg

Når skolen åbner en afdeling i Viborg i 2021, sker det kun, fordi en række lokale aktører har engageret sig og stået sammen om at bane vejen for den nye uddannelse. 

En hilsen fra Mexico - Aarhus Maskinmesterskole

En hilsen fra Mexico

Peter er taget til Mexico sammen med sine studiekammerater, Lasse og Nils. Peter har sendt et brev hjem, hvor han fortæller om det at studere i udlandet. 

Fra turbo til jet

Seks studerende har udlevet en sand drengedrøm ved at en jetmotor, der i sit kraftfulde lydinferno giver associationer til et jetfly på tærsklen til take off.

Studerende tjekker energien hos Givskud Zoo

3 studiegrupper foråret 2019 samarbejdet med Givskud Zoo-Zootopia for at undersøge, hvordan safariparkens projekt om at blive mere energioptimerende og bæredygtige skrider frem. Ifølge direktøren kan samarbejdet rykke den grønne profil fremad.

En båd fyldt med liv og historier

I en portrætserie går Aarhus Maskinmesterskole bag om skolens undervisere for at komme lidt tættere på, hvem det er, der står bag katederet. Vores mand i felten, Kristoffer Mølstrøm, har i denne omgang taget en snak med Lars Astrup, der underviser i skolens minikraftværk og hjælper til på den nu pensionerede Aarhusbåd, Jakob.

Grønt bachelorprojekt

To studerende vil med deres bachelorprojekt vise, hvordan man gør biogasanlæg til en markant og anerkendt spiller i klimakampen. Løsningen ligger i borgerinddragelse, fakta og reducering af lugt.

Fuld fart på LNG

På Aarhus Maskinmesterskole har man de sidste 5 år udviklet og afholdt LNG-kursus for rederier med skibe, der bruger LNG som fremdrivning. Behovet for uddannelse i brugen af LNG er stigende inden for den maritime sektor og ses som et alternativ til heavy fuel.

Louise har det forkromede overblik

Louise De Fries Bjerrum slår sine daglige folder som projektassistent  hos Bravida A/S, hvor koordinering, planlægning og styring af tekniske og energivenlige ventilationsprojekter er på menuen. Evner, som er eftertragtede hos virksomhederne.

Businesslook og stiletter

38-årige Belinda Østergaard Ballegaard er en moderne maskinmester i stiletter med vedvarende energi på fingrene og selvsikkerhed i et mandeunivers.