Maskinmester

Mere end teknik

Teknik er maskinmesterens DNA. Som maskinmester omfavner du stort set alle tekniske discipliner og kan finde hands-on løsninger på snart sagt alt i det daglige hos en virksomhed. 

Men som maskinmester, er du mere end teknik. 

Du er mere end teknik, fordi du spiller en vigtig i at omstille verdens og Danmarks energisystemer fra sort til grøn energi.

Du er der, hvor energien produceres. Du leder, drifter og optimerer de energisystemer, der driver samfundet.

Som maskinmester er du den, der holder produktionen og driften i gang ude i virksomhederne og industrien. Og du er den, der gennemskuer de tekniske anlæg og processer og finder ud af, hvor energispildet opstår, og hvordan du reducerer det. 

Du er mere end teknik, fordi du som maskinmester binder mennesker og teknik sammen. Du tænker ledelse, samarbejde og sikkerhed ind i alt, hvad der har med teknik at gøre.  

Maskinmesteren med svensknøglen og de olieindsmurte hænder i bunden af et skib er i dag en minoritet. Majoriteten af maskinmestre går nydeligt klædte, har en kontorplads og bruger digitale værktøjer.

97 ud af 100 er i job
Du er populær ude i erhvervslivet, fordi du evner at lede tekniske projekter og systemer. Og det vil ikke være underligt, hvis du ender som teknisk chef, driftsleder, vedligeholdelseschef mv. – og det kan fx være på et kraftvarmeværk, et boligbyggeri, en fabrik eller ved en havvindmøllepark.

Det er dog op til dig selv, hvad du gerne vil være. Du kan arbejde stort alle tænkelige steder, på kontor, i ”maskinrummet”, som kørende sælger og rådgiver eller noget helt fjerde.

Infomøde

5. november

Studerende på Aarhus Maskinmesterskole der taler sammen

Kontakt

Susanne Lehmann - Studievejleder hos Aarhus Maskinmesterskole

Studievejleder - vedr. studieliv, uddannelsesindhold & karriere

Lisbeth Mogensen - Administrativ studievejleder hos Aarhus Maskinmesterskole

Studievejleder - vedr. optagelse og merit