Maskinmester

Teknik er maskinmesterens DNA. Som maskinmester omfavner du stort set alle tekniske discipliner og kan finde hands-on løsninger på snart sagt alt i det daglige hos en virksomhed. 

Men som maskinmester, er du også mere end teknik. 

Mere end teknik

Du er mere end teknik, fordi du spiller en vigtig rolle i at omstille verdens og Danmarks energisystemer fra sort til grøn energi.

Du er der, hvor energien produceres. Du leder, drifter og optimerer de energisystemer, der driver samfundet.

Som maskinmester er du den, der holder produktionen og driften i gang ude i virksomhederne og industrien. Og du er den, der gennemskuer de tekniske anlæg og processer og finder ud af, hvor energispildet opstår, og hvordan du reducerer det.

Du er mere end teknik, fordi du som maskinmester binder mennesker og teknik sammen og kan tage teten. Du tænker ledelse, samarbejde og sikkerhed ind i alt, hvad der har med teknik at gøre.  

Maskinmesteren med svensknøglen og de olieindsmurte hænder i bunden af et skib er i dag en minoritet. Majoriteten af maskinmestre går i dag i skjorte eller høje hæle, veksler mellem kontor og "ude i marken" og bruger digitale værktøjer.

Fremtiden er grøn

Som maskinmester er du populær ude i erhvervslivet, fordi du evner at lede tekniske projekter og systemer og udvikle hands-on løsninger i det daglige ude i virksomhederne. Og i dag er de fleste maskinmester-stillinger minded på at udvikle grønne energiløsninger og gøre en grøn forskel.

Det vil ikke være underligt, hvis du som maskinmester ender som teknisk chef, driftsleder, vedligeholdelseschef, teamleder mv. 

Læs mere om karriere

Om selve maskinmesteruddannelsen 

Maskinmesteruddannelsen er Danmarks bredeste videregående uddannelse inden for teknik. 

På uddannelsen kommer du bredt rundt om de fleste tekniske fagområder, heriblandt elektroteknik, mekanik, procesanalyse og automation. Samtidig bliver du uddannet inden for teknisk ledelse med fag som management, sikkerhed og økonomi, når du tager maskinmesteruddannelsen.

Kort og godt lærer du på uddannelsen:

  • Hvordan du agerer som teknisk leder og det at lede og koordinere tekniske projekter
  • At tænke management, sikkerhedsledelse og økonomi, når du arbejder med tekniske projekter
  • At bruge din tekniske viden til at arbejde praksisnært med drift, vedligehold og optimering af tekniske anlæg og maskiner og ikke mindst energisystemer.

Gruppearbejde og hands-on undervisning 

Vi bringer din personlighed i spil med det faglige. En stor del af din studietid foregår i studiegrupper og i gruppearbejde, hvor du styrker dine evner til at samarbejde, skabe relationer og løse problemer i fællesskab. Det er evner, som virksomhederne efterspørger nu og i fremtiden.

I undervisningen på maskinmesteruddannelsen er der fokus på at spille bold med den virkelighed, du skal arbejde i efter uddannelsen. Du lærer via projekter og i samarbejde med dine medstuderende at løse problemer og udfordringer, der er ude i industrien og erhvervslivet. På skolen har vi laboratorier og værksteder til at gøre undervisningen praksis- og virkelighedsnær.

Nærhed

Vi mener, at nærhed er rigtig vigtig for en god studietid, og derfor dyrker vi den tætte og personlige kontakt mellem underviser og dig som studerende. Vi underviser på overskuelige hold i klasselokaler og ikke i store forelæsningssale med 100 studerende. 

Opbygning

Undervisning

Værkstedsforløbet

Studér i udlandet

Videreuddannelse

Hent informationsfolder

Ofte stillede spørgsmål 

Hvilke krav er der til pc, skriveredskaber og lommeregner?

Kan man på uddannelsen få SVU (Statens Voksen Uddannelsesstøtte)?

Kan uddannelsen kombineres med et fuldtidsarbejde?

Kan uddannelsen opdeles op/forlænges ud over den normerede tid?

Hvor ofte starter I op på uddannelsen?

Kontakt

Susanne Lehmann - Studievejleder hos Aarhus Maskinmesterskole

Studievejleder - vedr. studieliv, uddannelsesindhold & karriere

Lisbeth Mogensen - Administrativ studievejleder hos Aarhus Maskinmesterskole

Studievejleder - vedr. optagelse og merit