Hop til indhold

Studiepraktik er din mulighed for at afprøve og opleve, hvordan det er at studere på en af Aarhus Maskinmesterskoles fire uddannelser: Maskinmester, autoteknolog, automationsteknolog og produktionsteknolog. 

Undervisningen på Aarhus Maskinmesterskole er casebaseret og forankret i, at det du lærer i teoribøgerne, bliver prøvet af i praksis i vores laboratorier og værksteder. Du bliver med andre ord rustet til at gå ud i et job, når du er færdiguddannet. Som studiepraktikant kommer du til at arbejde med cases og får en oplevelse af, hvad det vil sige at studere på en uddannelse, hvor teori og praksis går hånd i hånd.  

Her på siden kan du læse mere om de forskellige studiepraktikforløb.

Du tilmelder dig via www.studiepraktik.nu

Studiepraktik

Læs mere om de forskellige studiepraktik-forløb

Maskinmester

Vi afholder studiepraktik fra onsdag til fredag i uge 43, og det er studievejledere og studerende, der vil guide jer igennem de 3 dage.

På maskinmesteruddannelsen arbejder vi casebaseret og kombinerer teori med praksis, så du som studerende bliver dus med virkeligheden. Som studiepraktikant kommer du til at arbejde med en case, så du får en feeling af, hvordan det er at studere til og arbejde som maskinmester. 

Casen i år handler om sikre rent vand til et hospital i Masanga, Sierra Leone, på det afrikanske kontinent. Med tekniske tegninger og viden om de nuværende energi- og vandsystemer skal du sammen med den gruppe, du kommer i, udvikle en teknisk løsning, som kan sikre, at der kommer rent vand ud af hanerne på hospitalet. 

En stor del af opgaven ligger i at tænke i grønne løsninger og energioptimering. For det gør maskinmestre i dag. 

Undervejs i studiepraktikken får du også en klarhed om, hvad du kan bruge uddannelsen til, når du står som færdig maskinmester.  

Studiepraktikken afsluttes med, at vi går ned i projekthallen og ser 2. semesters projektfremvisning. Vi ruller en pølsevogn ind og serverer hotdogs og cocio mv. ad libitum! :-)

Autoteknolog

En autoteknolog er en supermekaniker, der kombinerer stor viden om den nyeste teknologi i motorrummet med ledelse, salg og rådgivning. 

Uddannelsen til autoteknolog er for dig, der gerne vil kombinere en bred viden om moderne bilers højteknologiske og automatiske systemer med ansvar og ledelse. Der er brug for sælgere, rådgivere og ledere, der ved noget om teknologi og kan kommunikere med kunder og kollegaer.

Til studiepraktik får du mulighed for at prøve tingene af i vores laboratorier, løse en konkret case og får en oplevelse af, hvad det vil sige at studere til autoteknolog.

Til studiepraktik får du også en grundig introduktion til uddannelsen og en rundvisning på hele skolen. 

Program for studiepraktik kommer senere.  

Dage: Torsdag-fredag, uge 43

Automationsteknolog

Som automationsteknolog er du den, der får penge for at lege med robotter, og du lærer bl.a. at programmere industriens automatiske maskiner og anlæg. Til studiepraktik får du mulighed for at prøve tingene af i vores laboratorier og får en oplevelse af, hvad det vil sige at studere til automationsteknolog.

Til studiepraktik får du også en grundig introduktion til uddannelsen og en rundvisning på hele skolen. 

Program for studiepraktik kommer senere.

Dage: Torsdag-fredag, uge 43.

Produktionsteknolog

Som produktionsteknolog arbejder du med et produkt fra A til Z. Som produktionsteknolog lærer du om hele processen fra den skøre idé til et færdigt produkt. Du lærer også om, hvordan du optimerer og effektiviserer selve produktionen.

Til studiepraktik får du mulighed for at prøve tingene af i vores laboratorier og får en oplevelse af, hvad det vil sige at studere til produktionsteknolog.

Til studiepraktik får du også en grundig introduktion til uddannelsen og en rundvisning på hele skolen. 

Program for studiepraktik kommer senere.

Dage: Torsdag-fredag, uge 43

Kontakt

Kristoffer Mølstrøm - Kommunikationskonsulent ved Aarhus Maskinmesterskole

Kommunikationskonsulent